embracing the technology| Cannes Health

embracing the technology| Cannes Health

Câți dintre voi sunteți sceptici atunci când dormiți aproape de un telefon? Ți-ai lăsa părinții în grija unui robot? Știi că FitBit-ul pe care-l porți poate fi personalizat cu mesaje inspiraționale? (joacă rolul unui psiholog).  360 camera e folosită pentru a vindeca probleme ale vederii, precum strabismul.

De la arcade și console, la mobile, virtual & augmented reality, jocuri… toate au devenit extrem de populare. A combina competiția cu distracția a devenit un instrument de engagement incontestabil. Dar ce se întâmplă când lumea healthcare, tehnologia și lumea gaming-ului se întâlnesc? Pot să aducă mai multă distracție în domeniul sănătății și să creeze medicina de care NHS  are nevoie? În prima zi a Cannes Health am luat parte la un workshop din viitor, o călătorie unde toate trendurile din social media, lucrurile alea cool care creează conținut, ajută (de fapt) medicina într-un fel miraculos.

M-a fascinat Maneesh Juneja, un Digital Health Futurist  cu un spirit relaxat care și-a pus pe masă o serie de device-uri și a început să le prezinte cu atât entuziasm precum colecționarii de mașini în miniatură. Maneesh studiază de peste 20 de ani tehnologiile emergente și felul în care acestea pot ajuta omenirea. Omul ăsta gadgetizat este al 8-lea influențator din lume din domeniul Healthcare.

Mi-au atras atenția:

#1 AliveCor

Este un device atașabil telefonului mobil ce monitorizează bătăile inimii, prin sistemul Kardia.

”Inima bate de 100 000 de ori pe zi. La fel ca sângele, fiecare bătaie este bogată în informații. Kardia îți oferă un acces facil, monitorizează și analizează sănătatea inimii și îți trimite atât ție cât și doctorului un rezumat proactiv, testat clinic care te ajută să iei măsuri.”

Și iată cum dependența față de telefonul mobil poate asigura o monitorizare permanentă.

#2 BioBeats apps

BioBeats este fondat de către un medic ce a suferit de o boală cardiacă puternică, iar acum crează produse medicale incredibile.

BioBeats este una dintre cele mai mari companii ce se luptă să îmbunătățească sănătatea mentală. Cele mai populare aplicații sunt Pulse și Hear and Now. 

Am testat Hear and Now, o aplicație ce analizează stresul pozitiv și negativ colaborând cu terapii și tehici anti-anxietate. Treaba foarte faină e ca analizează felul în care respiri în timpul vorbirii și îți oferă un biofeedback. Ești trist, agitat, nostalgic, entuziasmat – indiferent de felul în care te străduiești să vorbești, aplicația îți spune ceea ce simți fără menajamente. Un instrumet ideal pentru domeniul psihologiei și psihanalizei.

#3JiBo, The World’s First Social Robot 

Nu l-am testat, dar am vazut cum răspunde cu precizie comenzilor lui Maneesh.Screen Shot 2016-06-19 at 17.14.59

Deși îl văd mai degrabă util pentru seniori, acesta se adresează:

jibo-heatlh-robots

Am testat un excercițiu ocular cu o camera 360 și am făcut o călătorie în corpul uman cu ochelari VR – o metodă ce ajută pacienții să înțeleagă mai bine rolul tratamentelor.

 

Cannes Lions are loc între 18-25 iunie, zilele HEALTH fiind 18 și 19 iunie.

Las mai jos link-urile utile din social media unde puteți urmări highlights live, de la locul faptei, iar pe My Daily Bg Facebook & Instagram o să tot vedeți conținut de pe croisette toată săptămâna 🙂

FACEBOOK INSTAGRAM | TWITTER 

A bientôt!

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.