Barcelona: zbor, cazare, locuri cool

Barcelona: zbor, cazare, locuri cool

Dacă aveți de gând să mergeți cu familia extinsă într-un loc în care toată lumea să se simtă bine, Barcelona e opțiune excelentă. Dau din casă câteva recomandări utile, dintre care și o lista cu locuri COOL – eat & drink – primită de la Andreea, un localnic mega drăguț.

Dar să le luăm pe-ndelete.

ZBOR  | Aeroportul din Craiova


Primul zbor de meleagul Prazului. Lucrurile au mers mai repede decât mă așteptam; aeroportul e foarte civilizat (au mici rafturi cu cărți, o cafenea și zonă de suveniruri) și totul merge strună, fără întârzieri. Ba mai mult, am ajuns cu 30 de minute mai devreme la destinație, ceea ce rar se întâmplă în plecările de pe aeroporturile mari. În orice caz, de aici sunt zboruri săptămânale către multe destinații căutate de români la prețuri foarte mici.

Check this out: www.aeroportcraiova.ro/zboruri/

Dar, în afară de aeroport, altceva m-a fascinat în Craiova. Centrul Vechi super cochet și un restaurant iberic minunat, copy-paste  din locul unde mă pregăteam să ajung.

CAZARE | AirBnb | Zona: Guinardo (liniștită, neturistică)

Este pe departe cea mai faină cazare de pe AirBnb de până acum. Apartamentul mă așteptam să fie simpatic, ca în poze, însă gazda extrem de primitoare a fost peste așteptări; ne-a ajuns la inimi instant. E pregătit cu un dosar plin de recomandări culinare, piețe, farmacii, locuri turistice și mai puțin, mic dejun pentru a doua zi, o armată de glume și un râs molipsitor. După ce ne-a prezentat casa și, în special, WC-ul japonez cu încălzire și jet de apă cu presiune mare pe care mulți europeni nu știu cum să-l oprească, s-a întors către ai mei și i-a rugat serios să nu consume droguri, alcool sau să facă petreceri nebune noaptea, căci este un cartier liniștit de localnici.  Zis și făcut :))

 

Apartamentul este lângă stația de metrou Maragal, la vreo 5 stații de Diagonal și, deci, de zona populară.  La 10 minunte urcare, se află o minunăție de parc – Parc de Guinardo. Locul unde ne începeam ziua cu o alergare, tumbe și exerciții de respirație. Doamne, cât de frumos…

EAT & DRINK  | recomandările unui localnic mega drăguț, Andreea

Deși nu am reușit să ajung în toate, ofer cu încredere lista Andreei.   E AUR!

TIP: descarcă app-ul El Tenedor.es –  oferă reducere 30-50% la multe restaurante cool din Bcn.

  • Green Spot (veg): deserturi grozave (recomand tarta de lămaie), vinuri bune, bere de la mici producatori din Barcelona, foarte bine localizat.
  •  Duquesa de Cardona: rooftop pentru baut ceva, localizat bine Paseo Isabel.
  • Alte rooftops: 1898 (Rambla) si Muzeul de Istorie al Catalunyei (chiar la intrarea în Barceloneta, Museu d’Història de Catalunya, Palau de Mar, Museu d’Història de Catalunya, Plaça de Pau Vila, 3S/N, 08003 Barcelona).
  • Grand Cafe daca ajungeți in Gotico
  • Flax & kale: super loc, mancare flexitariana grozava.
  • Theresa’s Juicery, sucuri bune vandute acolo si in alte locuri dragute din oras
  • Desterturi: BUBO (Carrer de les Caputxes, 10, 08003 Barcelona). Extraordinar de bun.
  • Federal (e pe Passatge de la Pau locul, la 50m de capatul dinspre port al Rambla) : mâncare bună și brunch; a nu se rata cafeaua și ceaiul Railwai Latte.
  • El magnifico si Sans & Sans: cafea și ceai, a nu se rata!  Față în față pe strada Argenteria din Born, una din cele mai vii din zona, da chiar în catedrala Santa Maria del Mar (foarte frumoasă, merită vizitată).
  • Tapas bune in Born: Loft del Born (Plaça Comercial, 2, 08003 Barcelona). Strada asta și Tantarantana sunt foarte frumoase, în mijlocul cartierului Born, din punctul meu de vedere cel mai frumos din Bcn.

Da, așa este Born e o poezie. Am fost două dimineți la rând la El Magnifico, pentru că în prima zi nu luasem suficient ceai pentru acasă.

 

Nu putea lipsi din scurta noastră vizită arhitectura lui Gaudi, locuri care chiar și pline de turiști sunt ca o meditație…

 

 

Sau Barceloneta, unde tocmai se deschisese timid sezonul de plaja, paddle și alte nebunii:)

Sau fotografii cu uși și case din turtă dulce.

 

Pe Instagram găsiți poze cu mai multe inspirații, iar pentru un tur detaliat recomand www.pathport.store   – e un blog genial de unde se pot cumpăra trasee făcute de instagrammeri pasionați de călătorii.

 

Pe curând _/\_

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*