Am fost în primul retreat și m-am întors cu 10

Am fost în primul retreat și m-am întors cu 10

Activia  a organizat un retreat nu pentru vedete, ci pentru grup de consumatori. Cu mic, cu mare, oameni de toate vârstele (18+), din toate colțurile țării au ajuns în mijlocul naturii, la Hadar Chalet, și-au dat frâu liber emoțiilor de față cu noi, necunoscuții. Și, dacă vă întrebați ce căutam acolo, ei bine nu sunt o mare câștigătoare de concursuri. Am făcut parte din echipa organizatorilor, mai precis am fost în  ”back stage-ul” unuia dintre traineri pe toată durata campaniei – draga mea fostă șefică, actuală prietenă și copac Andreea Pautov. Suntuncopac, alături de Cori Grămescu – trainer pilates și nutriționist pe care o apreciez enorm – și coach Liliana Ogun – un om atât de blând și cu ochii atât de  luminați  – au susținut activități în cele trei zile active în locul potrivit: Hadar Chalet. Despre ele au scris fetele aici si aici. 

Nu sunt un fan mare al topurilor, așa că le numesc ”porunci”. Sunt 10 lucruri pe care mi le-am reamintit și pe care mi-am propus să nu le uit după experiența primului meu retreat 🙂

1. SĂ NU PUN ETICHETE UNOR NECUNOSCUȚI

Aici îmi aruncam lucrul de care voiam să scap în foc. Fiecare scrisesem pe câte un bilet o frică, o teamă. Încurajați de mulțime am aruncat, pe rând, hârtiile pe foc. Ne-am luat în brațe și am râs. Eram toți, de toate vârstele, toate categoriile la unison. Aici nu există ”target”, ci doar noi, pâmânt, foc și cer înstelat. Pe biletul meu scria așa: ”să nu pun etichete unor necunoscuți”. A ars.

0007_resize

 

2. DACĂ VREAU SĂ PLÂNG, PLÂNG.

În hambar, stând în cerc, am povestit cu ce am plecat după cele 3 zile de retreat. Am plâns pe rând, unii în gând, alții în hohote. Am ascultat așa: ”sunt un om mai bun”, ”am învățat să mă joc ca un copil”, ”niciun vis n-a fost așa frumos”, ”abia aștept să le spun și altora beneficiile yoga”, ”vreau să redevin femeie”…

0024_resize

 

3. E OK SĂ IAU ÎN BRAȚE NECUNOSCUȚI. SĂ PICTĂM. SĂ DANSĂM.

0023_resize

 

4. SUNT SEDENTARĂ CU O ORĂ DE MIȘCARE PE ZI

În cazul în care credeai că ești activ daca faci o ora de mișcare/sală pe zi, ei bine nu-i așa 🙂 Poate știați că doar persoanele care au un job activ 8h/zi (ex. curieri) se pot considera active, insa eu acum am aflat. Cori ne-a făcut o introducere foarte faină în ale nutriției și a început cu acest adevăr dureros. Concluzia: să avem  grija mai multă la ce și cât mâncăm; să avem grijă cu cine ne comparăm și ce target ne setăm – să fie cât mai realist si adaptat programului de birou. O să capăt curaj să scriu mai multe despre nutriție în primăvară când termin cursul de tehninician nutriționist la care m-am înscris  – till then, selfie-uri și poze cu mâncare pe Instagram :))

activia-wellbeing-camp
photo: @my_daily_bag

 

5. SĂ ASCULT NATURA ȘI SĂ MERG CU OCHII ÎNCHIȘI

Exercițiul ăsta o să-l repet cu siguranță: se alege un parc/pădure, se ia un partener (poate fi cunoscut sau necunoscut), se închid ochii. Te lași ghidat de el/ea. Brusc vei simții sunetele naturii mult mai profunde, pașii, tot. Auzul preia o parte din funcțiile vederii, astfel încât vei deveni mult mai conștient. Se inversează rolurile când simți.

 

activia-wbc-0504

 

6. SĂ-L DESCRIU PE CEL DE LÂNGĂ MINE

A fost printre primele exerciții de cunoaștere. În baza unui scurt interviu ne prezentam partenerul ales. E un exercițiu tare bun când vine vorba de prezentări de echipă  – brusc cineva vorbește mult mai frumos despre tine, dar folosind cumva aceleași cuvinte. Ciudat, nu?

activia-wbc-0218

 

7. SĂ-MI ALEG CLASELE DUPĂ INSTRUCTORI, NU INVERS

De mult n-am mai fost la o clasă de pilates unde să lucrez și să râd în aceeași măsură. Adică mult. Foarte mult. Cine a făcut sport cu Cori înțelege ce spun, cine nu,  să nu mă creadă pe cuvânt și să o întâlnească de urgență:) La sală nu mai predă, însă acum face nutrition coaching, iar toata lună decembrie prețul consultațiilor îl va dona copiilor nevoiași. Îți faci bine, faci un bine – îi poți scrie pe Facebook!

 

activia-wbc-0718

 

 

8. SĂ-MI IUBESC CORPUL, SĂ MĂ IAU ÎN BRAȚE. SĂ-MI MULȚUMESC

mydailybag_photo_mihazzz_stay
photo @my_daily_bag  “nu suntem perfecte și trebuie să iubim asta” | unul din lucrurile mărețe cu care am plecat din #ActiviaWellBeingCamp | azi e zi de scris, adunat amintiri și uitat pe geam cum ninge ❄️️

 

9. CE SE ÎNTÂMPLĂ LA HADAR CHALET, NU RĂMÂNE AICI CI LUĂM CU NOI:  povești de viață minunate, recunoștință, râsete… În spatele lor muncă și nesomn – lucruri care brusc nici nu se mai simt.

10. INSPIRĂ ȘI EXPIRĂ CONȘTIENT

Mulțumesc, copăcițo. Din suflet:)

inspira-expira
photo: @my_daily_bag  today is about gratitude | inhale, exhale | thank you @suntuncopac for the energy, optimism and pace you offer us during the #wellbeingcamp ?

 

One Comment

  1. ah ce experienta frumoasa cred ca ati trait… sunt niste indemnuri bune, scurte si care pot ridica intrebari in mintea si sufletul fiecareia dintre noi.
    go, go girl!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*