3 campanii sănătoase in ”MyCannesBag”

3 campanii sănătoase in ”MyCannesBag”

În plină desfășurare a festivalului de film de la Cannes, mi-am amintit de locul superb pe care l-am descoperit în urmă cu un an. Mon Dieu! Cum trece timpul:) Parcă ieri am plecat din fața casei în locul unde ziua începea la 7 cu o sesiune sănătoasă de înot în mare, continua cu un petit déjeuner  și, apoi, cu 10 ore petrecute în Palais des Festivals la Cannes Lions Festival. Să te tot mândrești ești advertiser când ajungi aici! Ați ghicit, nu voi vorbi despre rochii și filme căci la asta se pricep alții mai bine, ci despre festivalul de advertising care se ține în același loc, la o lună și multe brief-uri distanță.

Aici am realizat cat de fascinant e felul în care unele branduri depun eforturi deștepte de pune în agenda publică subiecte care depășesc sfera comercială și schimbă cu totul percepții. Se întâmplă asta cu precădere în sfera sănătății, o arie căreia festivalul de creativitate Cannes Lions   i-a dedicat două zile de conferințe și seminarii inspiraționale. La finalul lor, cele mai apreciate campanii au fost premiate, pe bună dreptate:) Iar eu, ca orice om care se respectă, am clasamentul preferințelor. Adaug câte un comentariu ce mi-a determinat alegerea. Enjoy!

THIS GIRL CAN, FCB Inferno

*pentru că nimeni nu a explicat într-un fel mai cool anxietățile noastre. PR și mult storytelling, dar toată campania stă într-un video excelent executat. #RedFace #NoMakeUp – am fugit la sală 😉

I WILL WHAT I WANT, Droga 5

*campania nu a fost nominalizată la Health, însă după părerea mea se potrivea mânușă. A luat acasă, însă, un GRAND PRIX la Cyber + alte 5 premii, dovedind încă o dată puterea social media. Love it!

THE WEARABLE TOMATO, Kagome

*mi-a plăcut hipstăreala asta pe care doar japonezii o puteau face ca să iasă premianți. li se potriveșt  & btw faza cu sucul de roșii în timpul antrenamentelor cardio e super adevărată!

Sper că v-au plăcut poveștile de mai sus și că azi, într-o pauză de la muncă, v-ați făcut timp să le (re)vedeți. Și dacă mai aveți câteva minute în #MyDailyBag vă invit să treceți prin highlight-urile zilei 2, sesiune ce mie mi s-a părut cea mai  interesantă:

 

Temele care se vor dezbate anul acesta în cadrul festivalului sunt descrise aici, iar cea care mi-a atras atenția este o prezentare a Havas Health ( o agenție globală ce deține clienți doar din sfera sănătății). Tema se numește It Only Hurts When I (Don’t) Laugh și descrierea ei mă face să cred că voi pleca cu multe informații utile despre felul în care se comportă corpul și mintea atunci când râzi.  Mai ales că acum, în comunicare, entertaiment-ul a depășit cu mult sfera emoțională, tristă. Să râdem mai mult, zic!

Anul acesta Cannes Lions are loc între 18-25 iunie, zilele HEALTH fiind 18 și 19 iunie. Las mai jos link-urile utile din social media unde puteți urmări highlights live, de la locul faptei. Pentru orice alte informații, puteți contacta reprezentatul din România al festivalului, cea care se ocupă de întreaga comunicarea locală. Un om cu plin de energie și spirit pozitiv căruia echipa My Daily Bag îi transmite multe mulțumiri și zâmbete pentru încurajările frumoase – [email protected]

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER 

A bientôt!

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.